Zorg_zonnehuisgroepnoord

Snel schakelen in kort tijdsbestek met Zonnehuisgroep Noord

Over Zonnehuisgroep Noord

Zonnehuisgroep Noord biedt zorg, specialistische behandeling en begeleiding aan mensen thuis of bij een locatie in de provincie Groningen. De aangeboden zorg varieert van dagbesteding, intensieve lichamelijke zorg en revalidatiezorg naar zorg bij dementie, niet-aangeboren hersenletsel of chronische beademing. De focus ligt bij ouderenzorg. Zonnehuisgroep Noord telt zeven zonnehuizen waar ouderen wonen. Ook beschikt de organisatie over woonhavens, waar voornamelijk ouderen met dementie wonen in een kleinschalige gezinssamenstelling met intensieve zorg. De revalidatielocaties met tijdelijk verblijf zijn te vinden in Zuidhorn, Appingedam en Delfzijl. Zonnehuisgroep Noord telt ruim 1600 medewerkers.

De uitdaging

Zonnehuisgroep Noord bezit over diverse woningen en tijdelijke verblijflocaties voor ouderen die zorg behoeven. De bewoners van deze woningen en locaties wisselen met regelmaat, bijvoorbeeld door verhuizing of door overlijden. Mike Roelfsema, facilitair adviseur technisch beheer bij Zonnehuisgroep Noord, legt uit: “Binnen een zorgorganisatie vindt veel dynamiek plaats. Als organisatie wil vooral je continuïteit waarborgen, zodat het verlenen van zorg door kan blijven gaan. Momenteel is de gemiddelde verblijfsduur van een bewoner dertien maanden. De verwachting is dat dit acht maanden gaat worden. Belangrijk daarbij is dat een woning zo snel mogelijk weer gereed is voor een nieuwe zorgbehoevende. Onze focus ligt op zorg, dat is waar we goed in zijn. Alle andere zaken, zoals beheer en onderhoud, hebben wij niet in huis. Daar zochten wij dus een goede partij voor.”

"Reparaad is op het gebied van onderhoud de flexibele schil om onze organisatie heen."

Mike Roelfsema
Adviseur Technisch Beheer Zonnehuisgroep Noord

Vakmanschap in kort tijdsbestek

Aan de hand van goede ervaringen van anderen kwam Zonnehuisgroep Noord bij Reparaad terecht. Aan Reparaad de taak om een vrijgekomen appartement binnen vijf dagen volledig gereed te hebben. Dit omvat oud behang verwijderen, nieuw behang plaatsen, scheidingswanden plaatsen, schilderen en bijvoorbeeld een nieuwe vloer verzorgen. Mike: “Gezien het korte tijdsbestek is dat soms best een uitdaging. Zeker omdat je pieken en dalen hebt in het aantal vrijgekomen appartementen. Op dag één van de vijf zie je pas wat er moet gebeuren in de woning. Gelukkig weten de mensen van Reparaad van doorpakken en komt het steeds goed voor elkaar.” De appartementen bevatten vaak ook veiligheidsinstallaties die altijd up-en-running moeten zijn, zoals beademingsapparatuur. Het onderhoud hiervan verzorgd Zonnehuisgroep Noord zelf.

Geen omkijken meer naar onderhoud

In de toekomst zien de organisatie een partnership ontstaan met Reparaad met verdere ontzorging van Zonnehuisgroep Noord. Mike: “We zijn aan het uitbreiden en kijken steeds verder wat we voor elkaar kunnen betekenen. Denk aan kleine bouwkundige klussen, assistentie bij verhuizingen of controlerende werkzaamheden. Omdat Reparaad een totaaloplossing aanbiedt kunnen wij op vele fronten ontzorgd worden. Zo kan Reparaad fungeren als een verlengstuk van onze eigen technische dienst. Op die manier kunnen wij ons focussen op waar we goed in zijn, namelijk zorg verlenen.”

Benieuwd hoe Reparaad kan fungeren als flexibele schil voor jouw organisatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Deel deze pagina